Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras suklaakakku on todellinen herkkujen herkku – ota talteen vastustamattoman hyvä resepti!

4 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Paras suklaakakku vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos on upea. Kakun täytteeksi tulee marenkia ja päälle valutetaan suklaaganache. Eikö kuulostakin suussasulavalta?

1.4.2016
Reseptin ainekset
16 annosta
Parhaan suklaakakun pohja
100 g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
1 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhoa
1 tl
leivinjauhetta
Marengit
2
kananmunanvalkuaista
1 dl
hienoa kidesokeria
½ rkl
kaakaojauhetta
Parhaan suklaakakun kuorrutus ja täyte
300 g
tummaa suklaata
6 dl
vispikermaa
500 g
appelsiinituorejuustoa
1 dl
tomusokeria
Suklaaganache
1 tl
voita
40 g
tummaa suklaata (70 %)
¼ dl
kermaa
Parhaan suklaakakun koristeluun
valmismarenkeja

Paras suklaakakku – ohje:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 20–22 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Sulata suklaa mikrossa sykäyksittäin. Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Lisää vähän jäähtynyt suklaasula taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyys paistotikulla. Anna suklaakakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia  ja kumoa leivinritilälle jäähtymään.
  2. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Erottele marenkia varten valkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaisia ilman sokeria sähkövatkaimella minuutin ajan. Lisää sitten sokeri ohuena nauhana ja vatkaa, kunnes marenki pysyy huippuina tai kulhon pohjassa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Siivilöi sekaan kaakaojauhe. Jaa taikina leivinpaperille lusikalla kahdeksi hiukan kakkuvuoan pohjaa pienemmäksi ympyräksi. Paista marenkeja 1 t 30 min–1 t 45 min. Anna jäähtyä ennen leivinpaperista irrottamista.
  3. Halkaise suklaakakkupohja kolmeen osaan. Valmista sitten kuorrutus ja täyte: Sulata suklaa mikrossa. Jätä jäähtymään. Vaahdota kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri sekä lämmin suklaa (varmista, ettei suklaa ole liian kuumaa, jotta se ei sulata vaahtoa).
  4. Kokoa suklaakakku. Levitä ensimmäiselle kakkupohjalle reilusti suklaavaahtoa ja päälle marenki. Laita paikoilleen keskimmäinen kakkupohja, levitä täyte ja paina pinnalle kevyesti marenki. Nosta ylimmäiseksi kakkupohja ja levitä loput kuorrutukset pinnalle ja sivuille.
  5. Tee ganache: Sulata voi ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, nosta sivuun ja lisää suklaa. Sekoita sileäksi ja lisää voi antamaan kiiltoa. Jäähdytä hetki. Valuta ganache suklaakakun keskiosalle ja pyöräytä lusikalla koko kakun pinnalle, anna valua myös reunoille.
  6. Koristele paras suklaakakku valmismarengeilla. Anna maustua vähintään kolme tuntia jääkaapissa tai mieluiten yön yli. Tämä paras suklaakakku kestää myös pakastamisen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt